Boek: Bomen op begraafplaatsen

Wat een mooi boek is dit, vol prachtige foto’s en inspirerende voorbeelden. Ada Wille en Marko Mouwen richten zich in hun boek op ontwerpers en beheerders van begraafplaatsen. Hun doel? Een optimale mix geven tussen kennis en inspiratie. Natuurlijk verhalen ze over het historisch gebruik van bomen op begraafplaatsen, religies en gedenkingen. Ze gaan in op ontwerpen met bomen, de bijzondere aspecten van boombeheer op begraafplaatsen en praktische informatie over het planten van bomen. Aandacht is er voor aansprakelijkheid en monumentale bomen. Een omvangrijk hoofdstuk benoemt een assortiment dat speciaal gekozen is voor gebruik op begraafplaatsen. Eigenschappen, foto’s (waar mogelijk op een begraafplaats) geven aan waarom en wanneer je deze bomen zou moeten gebruiken.

Het boek ontvangen? Stuur een mail met uw contactgegevens naar boek@ebben.nl (http://mailto:boek@ebben.nl). Het boek kost € 29,50.
- Ada Wille Begraafplaatsarchitectuur en Buiten de Perken werken samen met drie andere professionals in de Adviesgroep Begraafplaatsen (http://www.adviesgroepbegraafplaatsen.nl/pg-26441-7-59147/pagina/even_voorstellen.html). -
Boek bomen op begraafplaatsen Boek bomen op begraafplaatsen